Squat

Squat, det samme som at sidde på hug, er blandt de ældste af menneskelige bevægelser. Vigtigheden af denne bevægelse ses nemt ved at kigge på ikke industrialiserede folkefærd, så som de fleste asiatiske og afrikanske lande. Her bruges hugstilling konsekvent som position til at spise, slappe af, hænge ud, vente på bussen – you name it. I de vestlige lande, hvor den kære stol har overtaget hugstillingen, kan de fleste voksne mennesker knap komme i hugstilling, og da slet ikke sidde der i timevis og efterlade ‘pletter’  på gulvet under dem.

Men hvad skal vi egentlig bruge hugstilling til, udover altså hvis man støder på sådan et toilet?

Tjae.. mobilitet i hele kroppen falder med alderen, og rygsmerter er i hvor dag noget næsten alle rammes af før eller siden. Det at sidde i hugstilling løsner op i hoften, dekomprimerer rygsøjlen samt stiller krav til aktivering af gluteus maximus. Alt sammen ting der plejede at være essentielle for overlevelse, men som nutildags kun er essentielle for livskvalitet, ikke overlevelse.

Til at komme igang med noget mobilitet, for at genlære den kære hugsiddende stilling, er følgende video af Ido Portal en glimrende start.

Interesseret i at lære mere omkring squat mobilitet, hvad enten det er til at smide ekstra kilo på stangen, eller til at komme af med rygsmerterne, så tjek Ido Portal seminaret ud i Svendborg til september. Her er en ud af fem sessioner dedikeret til mobilitet, primært omkring den vigtige hugstilling.

http://www.facebook.com/event.php?eid=210597045648716

For tilmelding e-mail

jespersen.casper@gmail.com

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: