Peanuts og peanutsmør

Peanuts og peanutsmør er udbredt føde hos de fleste folk, hvadenten de er bodybuildere eller bare lækkersultne små børn. De fleste moderne diætister ser peanuts som sunde, da der jo er en god mængde protein og sunde fedtsyrer. Der er dog flere ting ved peanuts, der gør at de er langt fra en optimal føde. Hvis man har fulgt med på bloggen, vil man have set at vi anbefaler en paleo kost fri for gryn/korn/bælgfrugter og mælkeprodukter. Det skyldes at det simpelthen ikke er godt nok at kigge på makronutrienterne, der er mange andre ting ved mad der er mindst ligeså vigtigt. Så hvorfor ingen peanuts?

Peanuts er ikke nødder, men er teknisk set bælgfrugter, fødevarer i denne kategori indeholder ofte en høj koncentration af lektiner. Lektiner er en slags protein,  der kan forårsage skade i den menneskelige krop ved at trænge ufordøjet igennem tarmen og ind i blodet. Her kan lektinerne binde til diverse organer og forårsage store skader. Lektiner er højst sansynligt også grunden til at så mange udviser allergiske reaktioner overfor peanuts. De spiller desuden en rolle i de fleste autoimmune sygdomme, type 1 diabetes, arteriosklerose og mavesår. Nå, nok om lektiner..der findes nemlig også andre dårlige ting i peanuts.

Aflatoxin er en slags skimmelsvamp der findes i små mængder på peanuts. Der er fundet sammenhæng mellem udsættelser for aflatoxin og både leverkræft og nedsat vækst. Peanuts indeholder også små mængder plante-østrogener, hvilket ikke er noget de fleste burde være interesserede i.

Løsningen? Spis istedet rigtige nødder så som hasselnødder, paranødder, macademia nødder, pecan nødder og valnødder. Undgå desuden korn og bælgfrugter da mange af dem har samme egenskaber.

/RT

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: