Sprøjtemidler og diabetes

De fleste folk er nok inderst inde af den overbevisning, at økologisk mad er bedre for deres sundhed. Det er dog nok de færreste, der ved, hvor meget det rent faktisk kan betyde. Tænkt over det, hvor tit har du ikke tænkt “Økologi..jooh det er nok godt, men jeg tager den billige frugt istedet”?

Dagens blog handler om, hvorfor det er en rigtig god idé altid at købe så meget som muligt af sin mad økologisk. Der er flere tusinde kemikalier i vores miljø idag, som kan have skræmmende effekter på vores sundhed og kan kobles til bl.a. nedsat thyreoidea funktion, ADHD, dårlig insulin følsomhed og diabetes mm. Idag fokuserer vi på diabetes.  Et studie, der kiggede på forurening i menneskekroppen i relation til diabetes, viste, at de personer med størst mængde forurening i deres serum havde 38 gange større chance for at få diabetes end de med mindst forurening. Forstyrret insulin receptor følsomhed pga. toxiner er en af grundene til dette. Toxiner fra miljøet (pesticider, parabener, parfume, tungmetaller, phthalater mm.) parkerer på insulin hormonets holdeplads i cellerne. Dette gør at insulinhormonet ikke kan videregive sin besked om at åbne cellen op til indførsel af næring. Denne næring bliver så videresendt til fedtcellerne og lagret som fedt. I det lange løb vil dette så føre til diabetes, som ses af det tidligere nævnte studie.

En god måde at mindske sin udsætning for forurening på, er selvfølgelig at købe økologi. Andre ting, der kan hjælpe, og som i vores verden er nødvendig for næsten alle, er at sørge for at holde tarmfloraen optimeret, få nok fiber samt nok protein og nutrienter til leverudrensning. Flere indlæg vil følge omkring optimering af leverudrensning.

/RT

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12608524

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20478945 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20064776

http://care.diabetesjournals.org/content/29/7/1638.long

Reklamer

2 Responses to Sprøjtemidler og diabetes

  1. Pingback: Tip! Økologi på budget « sundere

  2. Pingback: 5 tips til at læse ingredienser! « sundere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: