Paleo vs. middelhavskost

Hvis du lytter til regeringen, tror du måske også, at en middelhavskost bestående af gryn, fedtfri mælkeprodukter, grøntsager, frugt, fisk, olier og margariner er sundt. Det forstås også godt, når det tit høres nævnt at middelhavskost er “den bedste” kostplan som vi alle burde stile efter. Dagens blog kigger kritisk på disse påstande, for forhåbentlig at overbevise jer læsere om, at regeringen er håbløst bagud med deres sundhedsanbefalinger.

Studiet “A Palaeolithic diet improves glucose tolerance more than a Mediterranean-like diet in individuals with ischaemic heart disease.” fulgte to grupper med iskæmisk hjertesygdom og enten glukose intolerance eller type 2 diabetes. Den ene gruppe spiste efter en stenalder kost (paleo) og den anden gruppe spiste middelhavskost.

Gruppen der spiste paleo havde næsten dobbelt så stor reduktion i talje vidde, i forhold til gruppen på middelhavskost. Paleo gruppen havde også en 26% forbedring i glukose tolerance imod kun 7% fra gruppen med middelhavskost. Hvis du stadig tror på regeringens kostråd, er det måske på tide at kigge lidt mere kritisk på tingene. Studier vil altid være bagefter epidemiologien, men som vist her er der dog studier der nu påviser at en paleo kost er optimalt for sundhed.

/RT

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=palaeolithic%20diet%20ischemic%20heart%20disease

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: