5 gode bøger!

Her er 5 gode bøger jeg gerne vil anbefale dig at læse….

1 – Super training – Mell Siff
Denne bog er ofte blevet nævnt af styrketrænere og idræts-videnskabsmænd som “biblen” indenfor uddannelse af sport og styrketræning. Faktisk er bogen et leksikon af viden, med info om næsten alle relevante emne omkring træning.

Trods disse flotte ord, får bogen ofte kritik for at være for tyk eller abstrakt til at indsamle alle praktiske informataioner fra. Selvom det kan være tilfældet for nye inden for branchen, vil mange opdage, at de teoretiske diskuterede emner let kan omsættes til praktisk anvendelse med en vis eftertanke.

Det er vigtigt at bemærke, at “Supertraining” ikke er en bog, der nødvendigvis skal læses lige igennem, men i stedet kan bruges som reference/opslagsbog. For eksempel, hvis du søger information om “plyometrics” kan du nemt bladre i indekset eller indholdsfortegnelsen og finde de relevante sider for dette emne. Dette er, hvordan jeg og de fleste andre styrketrænere bruger bogen. Dog har jeg også læst bogen fra enden til anden, hvilket jeg faktisk vil forslå man gør først. Derefter virker “Supertraining” som en af de bedste leksikons inden for træningsverdenen.

Jeg mener, ​​denne bog er et must for enhver, der virkelig er dedikeret inden for idræt og styrketræning. Med så mange bøger derude der hævder at give dig hemmelighederne til viden, er “Supertraining” faktisk en af ​​de få, der har stået sin prøve igennem længere tid.

2 – Drive – Daniel H. Pink
Glem alt hvad du troede du vidste om, hvordan man motiverer mennesker – på arbejdet, i skolen, derhjemme. Det er forkert. Da Daniel H. Pink forklarer i sin paradigme-rystende bog Drive, hemmeligheden til høj ydeevne og tilfredshed i dagens verden er det dybt menneskelige behov for at dirigere vores eget liv, lære og skabe nye ting, og at gøre det bedre ved os selv og den verden vi lever i. Undervejs tager han os til virksomheder, der har hvervet nye tilgange til motivation, og introducerer os til de forskere og iværksættere, der peger en fed vej frem.

3 – Ultimate Back Fitness and Performance – Stuart McGill
I årevis har jeg hørt om Dr. Stuart McGill, og hvordan han er verdens bedste ryg ekspert, men indtil jeg læste hans seneste bog “Ultimate Back Fitness and Performance” kendte jeg ikke omfanget af hans forskning og ideer. Denne bog havde jeg højere forventninger end til nogen anden bog. Og jeg blev ikke skuffet. Denne bog giver en fitness professionel eller fitness entusiast mange års forskning og beviser til at designe og ordinere de bedste rygøvelser til en sund ryg.

Denne bog blev i modsætning til hans første bog, “Low Back Disorders”, skrevet med fokus på performance uddannelse til en sund ryg snarere end omkring sygdomme i ryggen. De første par kapitler, som de fleste bøger, lægger grunden til læseren om funktionel anatomi og aktuelle videnskabelige teorier om lænden og lidelser derfra. Han påpeger, aktuelle fejl og myter omkring lav ryg funktion. Disse kapitler kan være svære at forstå, medmindre du er dygtig til din anatomi biomekanik.

Det næste afsnit i bogen fokuserer på den enkelte programmering for atleter og enhver patient med ryg lidelser. Disse kapitler identificere principper bag bevægelighed og bevægelses fejl ved rygproblemer. Det giver den fitness professionelle viden til at kunne identificere uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre og redskaber til at forbedre atleter og patienter bevægelsesmønstre for at optimere ydeevnen. McGill giver også tips om ryggens sikkerhed og forebyggelse af personskader og introducerer nogle grundlæggende tests og evalueringer til at udføre på atleter og patienter.

Denne bog giver alle en ny tilgang til rygtræning og daglige præstation. Det fjerner mange myter om ryggen og giver dig evidensbaseret fakta, der vil ændre den måde, du nærmer dig noget performance træning og især når det kommer til at inddrage ryggen.

4 – Science and practice of strength training – Vladimir M. Zatsiorsky & William J. Kraemer
Denne bog er for dem der er interesseret i muskelstyrke og udviklingen heraf. Bogen er udviklet ud fra den store erfaring med begge forfattere, som bidrager med dokumenterede erfaringer fra mere end 1.000 elite sportsfolk, herunder fra OL, verden, kontinentale og amerikanske nationale rekord indehavere. Skrevet til den praktiserende læge, den profesionelle fitness træner eller den interesserede atlet.  Bogen giver en enkel gennemgang af de grundlæggende begreber og principper der skal forstå for at træffe beslutninger om, hvad der kunne være hensigtsmæssigt i programdesign til atleter. Integration af ​​coachingteori og videnskabelige fundamenter i denne nye udgave fortsætter med at fremme en mere sofistikeret tilgang til styrketræning.

5 – Book yourself solid – Michael Port
“Gør dit hjemmearbejde! Dette er ikke en konceptuel, teoretisk vurdering af, hvordan man lykkes som en professionel i servicebranchen. I stedet er det lige hvad du har brug for, hvis du sidder fast, og du hellere vil investere i din fremtid (ved at gøre de rigtige former for arbejde), end beklage sig over det senere. ”
-Seth Godin, forfatter af “All Marketers Are Liars and Permission Marketing”

“At spring ud på egen hånd kan være skræmmende. Men denne bog er en kærkommen modgift mod denne frygt. Bogen er fyldt med kyndige råd og flyder næsten over med praktiske, hands-on øvelser. Når du optager den visdom, på disse sider, vil du blive parat, villig og ivrig efter at forme et mere givende arbejdsliv.
-Daniel H. Pink, forfatter til “A Whole New Mind og Free Agent Nation”

“Hvis du synes det er lidt ubehageligt med tanken om netværk, markedsføring eller salg, er dette bogen for dig. Book Yourself Solid giver dig alt hvad du behøver for at fylde din virksomhed med ideelle kunder. Før du overhovedet har læst den bog, vil du blive inspireret til at skride til handling! ”
-Ivan R. Misner, ph.d., grundlægger og administrerende direktør, BNI, og medforfatter af “Masters of Networking”

/CJ

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: