Bedre søvn – Philips wake up light

Fornylig kørte Jacob Søndergaard en serie af programmer på national tv. Her fortalte han danskerne om vigtigheden af søvn. Denne vigtighed har vi allerede været inde på i tidligere blogs. Jacob fortalte også omkring hormonet Kortisol. Han fortalte i den forbindelse om en lampe man kunne bruge til “vækkeur”. Denne lampe har jeg købt og vil nu beskrive lidt nærmere….

Dette apparat hjælper dig med at vågne op og føle dig veloplagtog fyldt med energi. Det skaber en fornemmelse af sommerdaggry, der gør det nemmere at vågne og komme ud af sengen. Lysets intensitet øges langsomt til det valgte niveau i løbet af 30 minutter. Lys om morgen øger produktionen af hormonet kortisol, der får dig til at føle dig mere energisk , når du vågner.

Lys regulerer det biologiske ur, der kontrollerer kroppens døgnrytme. Melatonin-niveauet øges om aftenen og forbereder kroppen på søvn og sænker kropstemperaturen. Lyset om morgenen stimulere udskillelsen af kortisol , der gør os vågne og friske. Det optimale er en døgnrytme, som er synkron med vores søvn/vågen-rytme. Forstyrret søvn og døgnrytme kan have alvorlige konsekvenser for vores helbred, energi og produktivitet. Om efteråret og vinteren, når dagene er kortere og mørkere, er der mange mennesker der lider af træthed og trænger til mere søvn. Mangel på energi og problemer med at komme op om morgenen er almindelige symptomer på vintertræthed. Andre symptomer kan være uventede humørsvingninger, koncentrationsbesvær og en udpræget lyst til mad med højt kulhydratindhold. Nogen mennesker udvikler endda en alvorlig vinterdepression.

Wake up light forbereder blidt din krop på at vågne op i løbet af den sidste halve times søvn. I de tidlige morgentimer er øjnene mere følsomme over for skarpt lys end når vi er vågne. I den periode øger det forholdsvis lave lysniveau fra stimuleret daggry kortisol-niveau, kort efter du er vågnet. Kliniske undersøgelser har vist, at regelmæssig brug af en daggrysimulator kan dulme selv de alvorligste symptomer på vintertræthed og forbedre produktionen og koncentrationen.

Wake up er bestemt en af de bedste køb jeg har gjort mig. Jeg vågner let op, er friskere og langt mere koncentreret i løbet af dagen. Søvn og måden du vågner op på er simpelthen så afgørende for ens mål!

/CJ

Reklamer

3 Responses to Bedre søvn – Philips wake up light

  1. Ditte P says:

    Hvad koster sådan en lampe mon?

  2. halfdantimm says:

    Til 6-800kr virker det faktisk ikke som en dårlig løsning, jeg vil have det in mente 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: