Ekstra østrogen, noget for dig?

Kunne du tænke dig at øge dit testosteronniveau, sænke din risiko for kræft eller bare øge din generelle sundhed, så burde du sætte dig ind i østrogenlignende kemikalier og gøre alt for at undgå dem. Der findes tusindvis af kemikalier i miljøet idag med østrogenlignende aktivitet og videnskaben viser signifikante mængder af disse stoffer i de fleste mennesker. Kemikalierne der kan komme fra plastik, dåsemad, deodoranter mm. er i fokus hos mange sundhedseksperter, da effekterne af disse kemikalier kan være yderst skadelige og i sidste tilfælde medføre dødsfald eller kraftigt sænket livskvalitet.

Hvordan virker disse kemikalier?

Kemikalier med østrogenlignende aktivitet virker ved at binde sig til østrogen receptorerne i kroppen og på den måde øge mængden af cirkulerende østrogen i kroppen. Det kan sammenlignes med at stikke en falsk nøgle i en lås og dirke låsen op.

Hvad betyder det for mig?

Disse kemikalier kan medvirke til bl.a. fedme, kræft, reduceret sædtal, PMS, for tidlig pubertet hos piger og udviklingsproblemer hos børn. Ved at øge østrogen niveauet sænkes testosteron niveauet hos mænd, så hvadenten man er atlet eller bare prøver at komme i form har det stor betydning. Hvis du kunne tænke dig sunde og raske børn er det også en god idé at sænke dit indtag af disse kemikalier.

 

For mange lyder det fuldstændig surrealistisk, men det er desværre en sandhed vi må se i øjnene i vort samfund idag. Følg med i fremtidige indlæg for tips og tricks til at undgå disse kemikalier.

 

http://www.breastcancerfund.org/assets/pdfs/publications/state-of-the-evidence-2010.pdf

http://www.nap.edu/openbook.php?isbn=0309064198

 

Reklamer

3 Responses to Ekstra østrogen, noget for dig?

  1. Very important issue indeed. And if using plastic containers for storing food and drink, throw away those with number 3,6 and 7.

  2. Pingback: Undgå østrogen: plastik « sundere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: