Undgå østrogen: plastik

Dette er første del af en serie omkring, hvordan man kan undgå ekstra østrogen fra forurening. Disse artikler vil fortælle om østrogenaktiviteten i mange af de mest brugte husholdningsartikler. Senere artikler vil forklare, hvordan man kan støtte kroppens naturlige udrensningssystem, for at fjerne kemikalier der allerede er kommet ind i kroppen.

Plastik

Denne artikel fokuserer på et forholdsvist nyt studie, der havde til formål at undersøge østrogenaktiviteten af plastikvarer fra supermarkedet. Alle former for plastik blev købt og testet: plastikbøtter, indpakningspapir, sutteflasker, hårdt plastik og blødt plastik. Ud af de i alt 455 produkter forskerne testede, havde over 90% østrogenaktivitet inden de blev udsat for nogen form for stress. Bagefter blev de forskellige produkter udsat for ting, der ikke ville være unormalt i dagligt brug, så som udsættelse for sollys,  en tur i mikroovnen eller opvarmning på anden vis. Efter de forskellige tests havde stort set 100% af plastikket østrogenaktivitet. Det vil sige, at man aldrig nogensinde bør opvarme plastik, eller lade det stå i sollys, da det er en sikker måde at tilføre lidt ekstra østrogen til sin krop på.

Den værste synder må nok være plastik der er i kontakt med ens fødevarer, men i sidste ende er det nok bedst at være på den sikre side og skille sig af med så meget plastik som muligt. Brug istedet beholdere af glas, keramik eller rustfrit stål.

/RT

Yang CZ, Yaniger SI, Jordan VC, Klein DJ, Bittner GD 2011. Most Plastic Products Release Estrogenic Chemicals: A Potential Health Problem That Can Be Solved. Environ Health Perspect 119:989-996. http://dx.doi.org/10.1289/ehp.1003220

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: