Bulk problemer – prøv en supershake!

Et problem mange bodybuildere og fitnessfreaks har, er at de simpelthen ikke spiser nok til at tage mere masse på. Dette er en skam da den hårde træning og de mange kosttilskud jo gerne skulle bære frugt, men resultaterne kommer altså ikke, hvis ikke fundamentet er iorden. Et godt trick til at få flere kalorier er at lave en eller flere supershakes, de dage hvor man ikke har tid, til at få nok fast føde indenbords.

En skefuld grøntsagspulver indeholder flere anti-oxidanter end mange folk får på en hel dag

Supershake konceptet er noget jeg lærte fra Dr. John Berardi’s “Precision Nutrition” system. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man blender én eller flere former for protein, grønt og fiber til en velsmagende shake, der i sidste ende har mere næring end de fleste måltider. Som pulver er valle-, kasein- eller æggeprotein højest kvalitet, men alle pulvre kan bruges. Man kan sågar blende en bøf i, hvis det er det man ønsker. Som frugt og grønt kan en frossen bærblanding og frossen spinat bruges, men igen her er det kun fantasien der sætter grænser.Grøntsagspulvre så som Poliquins “Primal Greens” kan også tilsættes. For ekstra anti-oxidanter kan nedkølet grøn te bruges som væske, men ellers er vand også et fint valg. Kokosmælk er også en god kilde til nogle sunde fedtsyrer samt ekstra kalorier til folk med øget behov. For lidt ekstra fibre kan en håndfuld frø eller nødder tilsættes. Til at ændre smagen tilsættes diverse krydderier, som ofte også har sundhedsfremmende egenskaber, og voila – et stk sund nærende supershake.

 

Dette var blot et kort eksempel, men for mere inspiration vil jeg refere til John Berardi’s egen hjemmeside med flere eksempler på gode opskrifter. Det anbefales kraftigt at investere i hans Precision Nutrition manual, hvis man er seriøs omkring sin kost og mangler inspiration til madlavningen.

http://www.precisionnutrition.com/super-shake-creation

/RT

Reklamer

One Response to Bulk problemer – prøv en supershake!

  1. Pingback: Tip – Rigtig mad mætter mere « sundere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: