Broccoli

Du skal lede længe for at finde en råvare, der scorer mere anerkendelse end broccoli. Dens evne til at styrke helbredet er indiskutabel, og det skyldes især det fænomenale indhold af sunde plantestoffer., der bor i dens enorme overflade, skabt af tusinder af små toppe, som udgør hver eneste buket. Spis så meget broccoli, du kan og se her, hvor delikat du kan bruge dem. Har broccoli været opvarmet til over 60 grader beskytter den bedst mod kræft.

– Broccoli indeholder antioxidanten sulforafan, som i flere undersøgelser har vist sig at beskytte mod kræft. Når broccoli opvarmes til over 60 grader fremmer det stofferne der virker imod kræften.

– 100g broccoli indeholder dobbelt så mange C-vitaminer som en appelsin. Det bevares bedst hvis man damper den i stedet for at koge den.

– Man kan sagtens fryse broccoli og samtidig bevare langt de fleste næringstoffer. Man skal blot blanchere den og fryse den hurtigt derefter.

– Der kan gemme sig en del jordbakterier i broccoli, så skyld den derfor grundig og opbevar den adskilt fra andre madvarer.

– Broccoli udtørrer let på grund af sin store overflade. Det undgåes ved opbevarer den i glas dåser eller står dåser – Undgå plastic grundet uheldige stoffer heri.

En lækker juice med broccoli, som er fyldt med antioxidanter
1 bund broccoli
2 grønne æbler
2 kiwier
4 skiver ingefær
½ tsk. hørfrøolie
1-2 lime

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: