Gluten i forklædning

Det at undgå gluten kan være en større udfordring, end de fleste tror. Dette er måske en af grundende til, at mange folk ikke får den ønskede effekt, af en kost de tror er glutenfri. Her er nogle alternative navne, på ingredienser i fødevarer, der ofte bare betyder ‘gluten’.

gluten
grøntsagsprotein
hydrolyseret grøntsagsprotein
modificeret stivelse
korn stivelse
farvestoffer
stabilisatorer
malt ekstrakt
dextriner
emulgator

Desuden bør ALLE korn- og grynprodukter undgåes af folk der er gluten-intolerante, da disse produkter indeholder proteiner der strukturelt ligner gluten og kan forårsage samme problemer. Hvis du er gluten-intolerant og lever af glutenfrit brød er det altså ikke optimalt for din sundhed.

/Rasmus Thomsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: