Reducer inflammation med massage!

Hvis du nogensinde har fået en dejlig omgang massage kender du nok til de afslappende effekter dette kan have. Forskere har nu vist, at massage kan mindske smerte efter træning, ved at sænke inflammatorisk signalering på et biokemisk niveau. I studiet der omtales skulle forsøgspersonerne cykle til total udmattelse, hvilket tog over 70 minutter, hvorefter de fik 10 minutters massage på det ene ben. De 10 minutters massage var nok til at forbedre skaderne efter den voldsomme træning, hvilket peger imod, at massage er et af de bedre værktøjer der findes til at øge restitutionsevnen.

Forskerne postulerer dog, at massage ikke kun kan hjælpe atleter, da de anti-inflammatoriske signaler kan være brugbare mod andre problemer der bunder i inflammation. Massagen kan også hjælpe musklen med at bygge flere mitokondrier der er med til at lave energi til diverse kropslige processer. Dette er interessant, da mange sygdomme er forbundet med dysfunktion af kroppens mitokondrier.

Til slut et interessant citat fra artiklen, der kan give indblik i hvad massage måske kan bruges til i fremtiden. Måske man ikke skal afskrive massage som terapi til ældre og overvægtige 🙂

“Given that mitochondrial dysfunction is associated with muscle atrophy and other processes such as insulin resistance, any therapy that can improve mitochondrial function may be beneficial,”

 

 

 

 

 

 

 

/RT

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-02/mu-mip020112.php

Reklamer

One Response to Reducer inflammation med massage!

  1. Dave says:

    Det er der vel ikke noget nyt i. Charlie Francis o.l. har i mange år sagt dette.
    Men fint hvis det kunne komme ud til de danske trænere og trænende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: