Kvinder og træning igennem tiden 2/3

Ud fra mine interviews af træningseksperter kan man konkludere, at kvinder stadig er meget glade for holdtræning, men overordnet kan man se at de begynder at være mere interesserede i hårdere træningsformer. Det er træningsformer, som ellers førhen har været forbeholdt mænd og de har eksisteret i mange år. Så der er sket nogle ændringer i nærmiljøet omkring kvinderne og fitnessbranchen, der gør at der sker en udvikling på dette område. Økonomisk har kvinderne haft et mindre rådighedsbeløb under finanskrisen, men det har ikke afholdt dem fra at gå til fitness. Man ser dermed at fitnessbranchen har klaret sig rigtig godt på trods af krisen. Fitnessbranchen markedsfører sig hårdt på kvinderne, og lovene omkring dette tillader, at de bruger opsigtsvækkende elementer som nøgne kvinder i reklamerne. De sociokulturelle forhold i samfundet går sig meget gældende her, og tidens individuelle kvinder bruger fitness som et selvrealiserende element. Det er ikke længere acceptabelt, at lade sin krop gå i forfald – man skal tage ansvar for sin krop og sin sundhed. Teknologien gør, at vi ikke længere har fitnesscenteret længere væk end på vores Smartphone, med Apps kan kvinderne hurtigt booke en holdtime, når der er en ledig stund i kalenderen. Man kan ikke komme udenom, at kvinderne for alvor har taget holdtræningen til sig. Ifølge ”The Experince Realms” har holdtræningen de fire områder i en oplevelse, som der skal være til stede for en succes. Det er Underholdning, Uddannelse, Æstetik og Eskapisme. Især Uddannelse og Eskapisme er to store faktorer på holdtræningen.

En af årsagerne til kvinderne nyfundne interesse i den hårdere træning kan ligge i den nye trend, der kører på de sociale medier. ”Strong is the new skinny” bliver postet af vores venner, som vi har tillid til. Kvinderne får at vide, at det ikke længere er ”in” at ligne en mager topmodel.

Kropsideal

Kropsidealet for kvinder har ændret sig mange gange i tidernes løb, og i vores moderne verden påvirker direkte, hvordan kvinderne træner i fitnesscenteret. Kvinderne har båret det snævre korset, bundet puder fast til bagdelen, strukket halsen ud med kæder og forstørret underlæben med tallerkener, alt sammen for at opnå et skønhedsideal. I vores tid sveder vi i fitnesscenteret, for at forme vores krop efter nutidens kropsideal.

”Kropslige idealforestillinger er noget, der udvikler sig i opposition til det ’normale udseende’.” – Kasper Lund Kirkegaard

Kvinder er ikke muskuløse af natur, det er noget, der skal trænes hårdt og svedes for. Hvilket kan være årsagen til denne nye trend. Det normale er ikke ”in”, man skal gerne skille sig ud fra mængden og det gør man ved at være veltrænet. Generationen af unge kvinder i dag vil gerne dyrke sig selv, og alt handler om selvrealisering. Fitnesstræning bliver derfor et redskab i selvrealiseringen ved drømmen, om at opnå det kropslige skønhedsideal. Det lykkedes dog ikke for de fleste. Så længe fitnessbranchen markedsfører sig på sammenkædningen af det smukke og det sunde, vil der være kvinder, der vil efterstræbe det.

/Birgitte Møller Larsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: